czwartek, 31 sierpnia 2017

Wegańska fasolka po bretońsku + filmik

Dziś przedstawiam przepis na wegańską i oczywiście bezglutenową fasolkę po bretońsku, jedno z ulubionych dań mojego synka, a nawet znajdujące uznanie u mięsożerców w mojej rodzinie. Nie wiedzieć czemu w Polsce fasolkę gotuje się razem z kiełbasą i boczkiem, podczas gdy jej pierwowzór jest ze swej natury rzeczy wegański - to jest fasolka z sosem pomidorowym bez żadnych mięsnych frakcji i taka jest najsmaczniejsza. Spróbujcie a zostaniecie całkowicie oczarowani, tak jak my :-) Sposób na gotowanie fasoli zapożyczyłam z bloga Olgi Smile -> klik, a do stworzenia mojego przepisu zainspirował mnie przepis z bloga Wino-Francja-Kuchnia -> klik.

Do przepisu został dołączony filmik (04.01.2019) -> na końcu posta.

Serdecznie zapraszam :-)

* * *