czwartek, 14 maja 2015

Spaghetti carbonara + filmik


Spaghetti carbonara to kolejny obiad z serii tych w pół godziny. Nieskomplikowane składniki i gwarantowany pyszny smak.
Moja receptura jest wersją carbonary, która nie wiedzieć czemu wzbudza skrajne emocje, a to po prostu makaron z boczkiem, jajkami i serem.
Smak jest najważniejszy.
Moja wersja jest dla tych, co lubią ścięte jajka, bo jeśli chodzi o surowiznę, to u mnie tylko kogel-mogel, dlatego ścinam jajka w carbonarze.

Ale jest wersja, w której wrzucamy ugotowany makaron do usmażonego boczku i dopiero do tego wlewamy jajka lub same żółtka i jeszcze możemy do tego dolać trochę wody z makaronu. Wtedy tworzy się sosik, ale mnie nie na tym zależy. Ja lubię ścięte jajka i chrupiący boczek i moja wersja jest dla tych, co lubią podobnie.

Jedzmy smacznie i bawmy się dobrze :-)

Życzę smacznego :-)

Jeżeli użyjemy makaronu bezglutenowego, wtedy nasza carbonara będzie bezglutenowa.

Do przepisu dołączony został filmik (16.08.2019 r.) -> na końcu posta.

* * *