Sałatka świetnie nadaje się i na imprezy czy też na zwyczajne wieczory.
Do tej sałatki możemy użyć makaronu bezglutenowego.
Do przepisu został dołączony filmik (11.01.2019) - na końcu posta.
Serdecznie polecam :-)
* * *
* * *
Składniki na jedną miskę:
- 250 g makaronu świderki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasów
- 1 papryka czerwona
- kilka plastrów szynki konserwowej
- kilka łyżek majonezu
- sól, pieprz
1. Makaron gotujemy al dente, następnie przecedzamy go zimną wodą i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie do miski wrzucamy ugotowany makaron, kukurydzę, pokrojone w kostkę ananasy, paprykę i szynkę.
2. Dodajemy kilka łyżek majonezu (ja daję całkiem sporo), solimy, pieprzymy, mieszamy i przekładamy do ładnej miski.
3. Można zajadać od razu a można też najpierw sałatkę schłodzić w lodówce.
Zapraszam na filmik:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz