Proponuję dziś przepis na pyszne i delikatne racuszki twarogowe. Smakują jak takie mini serniczki, a najlepiej smakują w towarzystwie owoców i syropu klonowego, ponieważ samego ciasta niczym nie dosładzamy, stąd syrop klonowy genialnie tu pasuje.
Do ciasta nie dodaję zbyt wiele mąki, właściwie to jest sam ser, ale dla kogoś innego może być za mało, dlatego można dodać więcej mąki, ale trzeba pamiętać, że im więcej mąki, tym racuszki mniej delikatne.
Serdecznie polecam :-)
Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta.
* * *
Składniki:
- 0,5 kg twarogu
- 3 jajka - żółtka i białka osobno
- ok. pół szklanki mleka
- ok. 2-3 łyżki mąki, ewentualnie więcej
- oliwa
- syrop klonowy
- cukier puder
- owoce
Racuszki smakują najlepiej z owocami, cukrem pudrem i syropem klonowym.
Serdecznie polecam :-)
Poniżej zapraszam na filmik:
Bardzo przyjemne w smaku racuchy:) Z borówką amerykańską palce lizać, choć dla mnie mogą też być z truskawkami:D
OdpowiedzUsuń