sobota, 7 lutego 2015

Pasta jajeczna z porem + filmik

Pasta jajeczna do chleba

Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb: jajeczną z porem, kukurydzą i serem żółtym. Można też ją jeść prosto z talerzyka, jak sałatkę. Prosta i smaczna.
Przepis dostałam od pewnej pani sprzedającej na ryneczku dobre warzywa i jajka od szczęśliwych kurek.

Przepis jest bezglutenowy i wegetariański.

Serdecznie polecam :-)

Do przepisu dołączony został filmik (24.09.2018) -> na końcu posta.

* * *

Składniki:
  • 5 jajek
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy
  • kilka łyżek majonezu 
  • 1 łyżka ketchupu 
  • kawałek żółtego sera
  • sól, pieprz
 Wykonanie:
1. Gotujemy 5 jajek na twardo.















2. Kroimy drobniutko por i solimy i odstawiamy na chwilę, wtedy ładnie zmięknie.













3. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę jajka oraz odsączoną kukurydzę.













4. Ścieramy kawałek żółtego sera, na tarce o dużych oczkach.












4. Dodajemy kilka łyżek majonezu, jedną łyżkę ketchupu, solimy, pieprzymy, mieszamy. Możemy od razu zajadać, ale też nie zaszkodzi pastę przechłodzić w lodówce.


















Zapraszam na filmik:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz