Przedstawiam przepis na najprostszą pastę na chleb: jajeczną z porem, kukurydzą i serem żółtym. Można też ją jeść prosto z talerzyka, jak sałatkę. Prosta i smaczna.
Przepis dostałam od pewnej pani sprzedającej na ryneczku dobre warzywa i jajka od szczęśliwych kurek.
Przepis jest bezglutenowy i wegetariański.
Serdecznie polecam :-)
Do przepisu dołączony został filmik (24.09.2018) -> na końcu posta.
* * *
Składniki:
- 5 jajek
- 1 por
- 1 puszka kukurydzy
- kilka łyżek majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- kawałek żółtego sera
- sól, pieprz
1. Gotujemy 5 jajek na twardo.
2. Kroimy drobniutko por i solimy i odstawiamy na chwilę, wtedy ładnie zmięknie.
3. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę jajka oraz odsączoną kukurydzę.
4. Dodajemy kilka łyżek majonezu, jedną łyżkę ketchupu, solimy, pieprzymy, mieszamy. Możemy od razu zajadać, ale też nie zaszkodzi pastę przechłodzić w lodówce.
Zapraszam na filmik:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz