Do przepisu został dołączony filmik (17.01.2020 r.) -> na końcu posta.
* * *
- 2 szklanki mleka + pół dodatkowe pół
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 paczka cukru waniliowego
- owoce do przyozdobienia
Wykonanie:
1. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki mleka.
2. Do połowy szklanki mleka wsypujemy cukry i mąki i mieszamy.
3. Gdy mleko zawrze, wlewamy naszą mieszankę mąk ze szklanki i bardzo energicznie mieszamy przez 2-3 minuty nadal gotując, a następnie przelewamy do salaterek. Co zaskakujące, na tym budyniu nie tworzy się tak charakterystyczny gruby kożuch jak to ma miejsce przy zwykłym kupnym budyniu glutenowym.
Możemy dodać owoce do przyozdobienia.
Smacznego :-)
Poniżej zapraszam na filmik:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz