Dziś przepis na fantastyczną sałatkę i co najważniejsze, z natury swej bezglutenową. Ten przepis, to też kolejna podróż w głąb kulinarnych wspomnień. Podobną sałatkę przyrządzała moja szefowa z dawnej pracy, spróbowałam ją odtworzyć i wydaje mi się, że z sukcesem. Naprawdę bardzo smaczna.
Do przepisu został dołączony filmik (15.02.2019) -> na końcu posta.
Serdecznie polecam :-)
* * *
- 1 cebula
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 2 puszki tuńczyka w oliwie
- 1 słoiczek cebulek perłowych
- 3 ogórki kiszone
- sól, pieprz
1. Cebulkę siekamy drobno i wrzucamy do miski.
2. Fasolę z puszki odsączamy z zalewy i płuczemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do miski i mieszamy.
3. Cebulki odsączamy i wrzucamy do miski.
4. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski.
5. Tuńczyka nie odsączamy, wraz z oliwą przekładamy do miski.
6. Na koniec trochę soli i pieprzu, mieszamy i gotowe. Możemy zajadać od razu. Jest przepyszna :-)
Zapraszam na filmik:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz