czwartek, 17 września 2015

Sałatka z tuńczykiem, fasolą i cebulkami perłowymi + filmik


Dziś przepis na fantastyczną sałatkę i co najważniejsze, z natury swej bezglutenową. Ten przepis, to też kolejna podróż w głąb kulinarnych wspomnień. Podobną sałatkę przyrządzała moja szefowa z dawnej pracy, spróbowałam ją odtworzyć i wydaje mi się, że z sukcesem. Naprawdę bardzo smaczna.


Do przepisu został dołączony filmik (15.02.2019) -> na końcu posta.

Serdecznie polecam :-)

* * *
Składniki (proporcje na 1 miskę):
  • 1 cebula
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 puszki tuńczyka w oliwie
  • 1 słoiczek cebulek perłowych
  • 3 ogórki kiszone
  • sól, pieprz
Wykonanie:
1. Cebulkę siekamy drobno i wrzucamy do miski.















2. Fasolę z puszki odsączamy z zalewy i płuczemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do miski i mieszamy.













3. Cebulki odsączamy i wrzucamy do miski.















4. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski.















5. Tuńczyka nie odsączamy, wraz z oliwą przekładamy do miski.















6. Na koniec trochę soli i pieprzu, mieszamy i gotowe. Możemy zajadać od razu. Jest przepyszna :-)



















Zapraszam na filmik:




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz