Proponuję dziś niezwykle prostą i smaczną zupę, takie minimum z minimum i maximum smaku. Ta zupa nadaje się zarówno na obiad jak i na kolację, i właśnie jesienią taka ciepła zupa na kolację jest jak znalazł, serdecznie polecam.
Zupa jest bezglutenowa. Może być wegetariańska lub nawet wegańska, wystarczy użyć bulionu warzywnego a śmietankę wymieć na przykład na sojową czy kokosową, chociaż z kremówką jest najsmaczniejsza.
Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta.
* * *
Składniki (proporcje dla 3-4 osób):
- 1 łyżka masła
- 2 puszki pomidorów
- 300 ml bulionu
- 50 g mielonych migdałów
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- sól, pieprz
- świeża bazylia
Podajemy zupę posypaną świeżą bazylią.
Smacznego :-)
Poniżej zapraszam na filmik:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz