piątek, 29 listopada 2019

Pasta z tuńczykiem i dodatkami na chleb + filmik

Proponuję dziś przepis na pyszną i prostą pastę na chleb, która nie wymaga gotowania żadnych składników, wystarczy tylko pokroić i pomieszać i mamy pyszną pastę, która będzie idealnym smakołykiem dla entuzjastów tuńczyka takich jak ja :-)

Serdecznie polecam :-)

Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta.

Ta pasta jest bezglutenowa.

(a przepis wymyślił mój tata)

* * *
Składniki na jedną miseczkę:
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • 1 cebula
  • 2 płaty papryki konserwowej
  • 2 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz
Wykonanie:
1. Do miski wrzucamy tuńczyka wraz z oliwą i rozdrabniamy widelcem.










2. Cebulę, plastry papryki i ogórki drobno siekamy, dorzucamy do tuńczyka, mieszamy.










3. Na końcu dodajemy 2-3 łyżki musztardy, trochę soli i pieprzu, mieszamy i pasta gotowa. Najlepiej smakuje schłodzona, ale co bardziej głodni mogą zajadać od razu, najlepiej ze świeżym chlebkiem z masłem.
Smacznego :-)









Poniżej zapraszam na filmik:


5 komentarzy: