Proponuję dziś przepis na pyszną i prostą pastę na chleb, która nie wymaga gotowania żadnych składników, wystarczy tylko pokroić i pomieszać i mamy pyszną pastę, która będzie idealnym smakołykiem dla entuzjastów tuńczyka takich jak ja :-)
Serdecznie polecam :-)
Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta.
Ta pasta jest bezglutenowa.
(a przepis wymyślił mój tata)
* * *
Składniki na jedną miseczkę:
- 1 puszka tuńczyka w oliwie
- 1 cebula
- 2 płaty papryki konserwowej
- 2 ogórki kiszone
- 2-3 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
1. Do miski wrzucamy tuńczyka wraz z oliwą i rozdrabniamy widelcem.
2. Cebulę, plastry papryki i ogórki drobno siekamy, dorzucamy do tuńczyka, mieszamy.
3. Na końcu dodajemy 2-3 łyżki musztardy, trochę soli i pieprzu, mieszamy i pasta gotowa. Najlepiej smakuje schłodzona, ale co bardziej głodni mogą zajadać od razu, najlepiej ze świeżym chlebkiem z masłem.
Smacznego :-)
Poniżej zapraszam na filmik:
przepis rewelacja :D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie pasty
OdpowiedzUsuńRobi wrażenie taka pasta, świetnie się prezentuje, tak kolorowo i smacznie :D
OdpowiedzUsuńsuper są takie pasty
OdpowiedzUsuńTa pasta nie tylko wygląda świetnie ale i jej smak jest rewelacyjny.
OdpowiedzUsuń