Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad, nic dodać nić ująć tylko gotować.
Życzę smacznego :-)
Jest to danie wegetariańskie i bezglutenowe .
Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta.
* * *
Składniki (proporcje dla 3 osób):
3 torebki ryżu paraboiled (300 g) 1 cebula 350 g mrożonego groszku z marchewką 1 jajko sos sojowy oliwa sól, pieprz, curry i np. czosnek granulowany tarty ser grana padano lub parmezan świeże listki bazylii do dekoracji Wykonanie:
1. 3 torebki ryżu gotujemy w osolonym wrzątku przez 16 minut, a następnie odstawiamy na bok.
2. W większym garnku rozgrzewamy trochę oliwy i smażymy 1 cebulę pokrojoną drobno, do zeszklenia.
3. Następnie wrzucamy 350 g mrożonego groszku z marchewką i chwilę smażymy. Następnie przyprawiamy np. curry, solą i pieprzem. Chwilę smażymy.
4. Następnie warzywa zgarniamy na jedną stronę garnka, w to miejsce wbijamy 1 jajko, łyżką drewnianą rozkłócamy i smażymy i mieszamy z całością.
5. Następnie dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i chwilę smażymy.
6. Dodajemy sos sojowy, mniej więcej 1 łyżkę lub więcej. Mieszamy i chwilę smażymy.
7. Ewentualnie jeszcze trochę przypraw np. soli.
8. Na koniec jeszcze trochę tartego sera grana padano lub parmezanu i gotowe. Podajemy przyozdobione świeżymi listkami bazylii i posypane tymże serem.
Smacznego :-)
Poniżej zapraszam na filmik :
VIDEO
Chętnie skosztuję takie pyszności
OdpowiedzUsuńSuper przepis!
OdpowiedzUsuńgyjygtjytujiktyikjtyi
OdpowiedzUsuńشركة صيانة افران
شركة مكافحة النمل الابيض بالاحساء rbeTU5yJsq
OdpowiedzUsuńشركة تسليك مجاري بالقطيف BPhgPrrEQX
OdpowiedzUsuń